Är du sugen på att börja spela på hundsport? Det finns mängder av sajter på nätet där du kan satsa pengar på hundar. Det går också att bege sig till någon av alla banor i Sverige som visar hundkapplöpning. Det funkar ungefär som när man går till Solvalla eller Jägersro för att spela på hästar. Faktum är att det finns en hel del pengar att hämta om man är duktig på hundsport. Om inte annat så är det ett kul nöje, särskilt om man har hundintresse.

Hundsport kan vara roligt och vinstgivande

Hundsport – ett växande fenomen

Svenskar har varit ett hundälskande folk i flera decennier, och det är det överlägset vanligaste husdjuret. Hundsport är dock ett fenomen som varit relativt litet i vårt land om man jämför med övriga världen. I Storbritannien är hundsport, i synnerhet greyhound racing, väldigt populärt, både bland utövare och spelare. Det är för många en tradition att besöka en kapplöpningsbana på helgerna, särskilt på landsbygden. Att spela på hundsport är kul, bland annat eftersom det går så snabbt. Många gillar också att förbereda sig inför loppet genom att ta reda på så mycket information om deltagarna som möjligt. Dagsform, ålder och väderlek är bara tre av alla faktorer som kan avgöra vem som vinner loppet.

I Sverige är agility säkerligen den mest kända grenen inom hundsport, men det är inte alls lika vanligt att man spelar på denna gren. Oftast är det inte ens några pengar i prispotten. Agility är mer populärt i USA, där stora tävlingar anordnas med tiotusentals dollar som går till vinnaren.

Om du vill börja spela på hundar kan du antingen besöka en kapplöpningsbana eller välja ett bra spelbolag på nätet. Skapa ett konto och kolla upp vilka sporter de har i sitt utbud. Ofta är det möjligt att spela både på hundar, hästar samt publiksporter som basket, hockey och fotboll.